Virdžinija d.o.o. - Istorijat kompanije

Preduzeće Virdžinija je porodična firma sa dugom tradicijom u trgovini i distribuciji svih vrsta alkoholnog i bezalkoholnog pića. Počeli smo sa radom davne 1992. godine kao mala pržionica kafe u par kvadrata i sa nekoliko zaposlenih. Nakon dve godine poslovanja, u leto 1994. počinjemo sa trgovinom pićem. Otvoren je mali diskont pića i pristigao je prvi šleper piva.

Nedugo zatim, u leto 1996., je izgrađen prvi magacinski prostor sa skromnim kapacitetom , a samo godinu dana kasnije i prva poslovna zgrada. U početku smo poslovali kao diskont i distribucija nije bila razvijena. Postepeno je roba počela da se razvozi kupcima ali u malim količinama.

Svaka uspešna porodična firma nije nastala preko noći pa smo tako i mi postepeno rasli. Povećavao se broj kupaca, obim posla i broj zaposlenih. Unapređivao se način poslovanja i osavremenjivao se poslovni i magacinski prostor. Postepenom povećanju obima posla je doprineo još jedan diskont pića koji je otvoren 1997. godine.

Nakon samo četiri godine postojeći kapaciteti su postali tesni. Kako se povećao obim posle stvorila se potreba za novim prostorom u prikladnom okruženju za obimniji vid distribucije. Da bi posao još više rastao i mi smo morali da porastemo.

RAST I RAZVOJ

Turbulentno tržište je od nas zahtevalo svakodnevne promene. Radili smo, učili, sticali iskustvo i samim tim se menjali, napredovali i širili mrežu distribucije. Od osnivanja kompanije beležen je samo rast, a položaj i kapaciteti su postajali tesni. Izvikli smo maksimum iz postojećih kapaciteta i lokacija na kojoj smo se nalazili više nije bila funkcionalna.

2000. → Na početku novog milenijuma, posebnog datuma (29.02.2000.), počeli smo sa izgradnjom nove poslovne zgrade površine 500m2 i magacinskog prostora površine 1200m2 na novoj lokaciji, a decembra iste godine kompanija je kompletno preseljena i tu se i danas nalazimo. Stovreni su svi preduslovi za ozbiljnu distribuciju.

2002 – 2006. → Nova lokacija i veći skladišni kapaciteti su rezultirali povećanjem ponude i bržom uslugom. Znatno se povećala količina izlaza i ulaza robe, povećao se asortiman i broj kupaca. Distribucijom smo pokrili čitavo Kraljevo i okolinu, Vrnjačku Banju i dobar deo čitavog raškog okruga.

2008. → Na domaćem tržištu se pojavio veliki broj stranih sistema i opstanak manjih distribucija je zahtevao njihovo udruživanje. Naša kompanija na čelu sa Ljubinkom Trifunovićem je inicirala osnivanje Udruženja distributera pića UnoDroP sa sedištem u Beogradu. Udruženje je osnovalo 20 članica iz svih krajeva Srbije u oktobru 2008. godine i sa kapitalom od 9,6 miliona evra. U maju 2009. godine je Udruženje počelo sa poslovanjem i beleži rast iz godine u godinu.

2010 – 2012. → Proširili smo distribuciju na grad Kragujevac i okolinu, Gornji Milanovac, Aranđelovac i okolinu. Promet robe je dupliran za samo nekoliko godina i postali smo lider u distribuciji pića u regionu Zapadne Srbije.

2012. → Na postojećoj lokaciji smo sagradili najmoderniji skladišni prostor u ovom delu Srbije, površine 2700m2, koji zadovoljava sve standarde modernog poslovanja. Stari magacin je potpuno renoviran i povezan sa novim magacinom tako da je ukupan skladišni kapacitet oko 4000m2. Osavremenjen je vozni park i poboljšana mreža distribucije. Krajem 2012. godine smo obeležili 20 godina uspešnog poslovanja kompanije.

2013. → U poslednjem kvartalu ove godine, pored distribucije pića, započeli smo distribuciju kompletnog asortimana robe široke potrošnje kako bi našim kupcima ponudili što bolje cene i na ostalom asortimanu.

Godinama smo slušali želje, sugestije i kritike naših kupaca, unapređivali smo naše poslovanje i radili za dobrobit čitave zajednice. Bićemo uvek tu za vas i uvek ćemo ostati SINONIM ZA DISTRIBUCIJU.

Osnovni podaci kompanije

Naselje Adrani 579 a
36000 Kraljevo

Matični broj : 7939833
PIB : 101957870

Tel : (036)392496
Fax : (036)392496
e-mail : office@virdzinija.rs
webpage: www.virdzinija.rs
Maloprodajni i veleprodajni objekti